Historiek

 

In het Pajottenland, op de rand van Brussel, in wat ooit een paardenstal en schuur was, wordt in 2003 een lemen bakoven gebouwd volgens de oude technieken en naar voorbeeld van de bakovens in Bokrijk. De paardenstal verandert in een klein maar gezellig bakhuisje, La Source, achter de al even authentiek gerestaureerde hoeve.

Omdat bakken toch wel een ambacht is volgt Mario een volwaardige bakkersopleiding en koksopleiding op Elishout. Vanaf 2009 wordt  elke eerste zaterdag van de maand de oven gestookt en brood en taart gebakken voor buren en vrienden. Het bakhuisje wordt al snel te klein: mensen komen van ver buiten de streek om er een op steen gebakken brood,
heerlijke kramiek of smeuïge taarten te proeven. En met een drankje erbij is er altijd wel die gezellige sfeer van weleer.

Het vernieuwde bakhuis dat de deuren opende in december 2011 straalt een sfeer uit van de tijd van toen, ingericht met sfeervolle rustieke materialen, en een terras en tuin met uniek zicht op de prachtige glooiingen van het pajottenland. Het bakhuis biedt plaats voor zo'n 30-tal personen waarbij smaakvolle gerechten bereid worden in de houtgestookte lemen bakoven. Ideaal om met vrienden, familie of collega's een gezellige avond door te brengen. Wij zijn ook geopend op weekdagen 's middags of 's avonds mits reservatie enkele dagen op voorhand en een minimum van 15 personen.

Bakhuis La Source staat bekend om zijn lekkere kwaliteitsproducten, ontspannen sfeer in een rustgevend kader, en de vriendelijke bediening. Wij wensen u een aangenaam en smakelijk verblijf in het bakhuis!

Martine en Mario

gallery/mario en martine small